Satul Românesc. O moștenire arhitecturală rurală incredibilă!

Satul Românesc. O moștenire arhitecturală rurală incredibilă!

Au trecut câțiva ani de când am început acest proiect… Casa Glod a devenit un adevărat muzeu pentru cei care vor să descopere tradițiile românești. Am muncit foarte mult pentru ca recondiționarea caselor tradiționale să păstreze patina timpului și în același timp să dăinuie sute de ani de acum încolo. A fost destul de dificil, din toate punctele de vedere. Am reușit? Eu cred că da și bucuria voastră, a oaspeților, îmi dă liniștea de care am nevoie. Casa Glod a devenit realitate exact așa cum am visat locul acesta în momentul în care am achiziționat terenul.

M-a surprins schimbarea și pot spune că a fost una benefică pentru întreaga familie. După ani de zile de străinătate, Casa Glod a fost proiectul potrivit care să ne facă să revenim acasă.

Avem o moștenire arhitecturală rurală incredibilă și consider că este de datoria noastră să protejăm valorile României și învățăm în fiecare zi lucruri noi și în fiecare zi devenim oameni mai buni, mai calzi, mai umani.
Suntem situați într-o zonă bogată din punct de vedere al patrimoniului cultural şi al potențialului natural turistic, Cheile Glodului sunt o adevărată bijuterie a naturii. Din fericire, natura este încă nealterată de proiecte de infrastructură sau industriale și asta ne ajută foarte mult să păstrăm autentic satul românesc.

Cea mai frumoasă formă de turism din România o reprezintă turismul rural. Sunt suficiente argumente să putem spune că astfel de demersuri salvează tradițiile și satele românești din uitare. Să nu uităm faptul că în țara noastră, turismul rural se practică de foarte mult timp, localnicii cazau călătorii pentru sume modice de bani sau schimburi de mărfuri. Abia prin anul 1967 în România s-au realizat primele acțiuni turistice în mediul rural. Astăzi putem să ne mândrim cu oameni care salvează de la uitare satul românesc.

Turismul rural reprezintă una din numeroasele formele de turism cu care putem fi în competiție cu orice ţară europeană dezvoltată turistic și ne bucurăm că România poate să fie competitivă din acest punct de vedere. Ne încăpățânăm să credem că țara noastră constituie un produs turistic impresionant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Rezervă rapid!